Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Cloak vs. Oracle

LwL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 14 lvl prawie 15 i co kupić z tych skili i jaki do nich dodatek na czas na wielkośći itp prosze o odp

Moim zdaniem lepszy jest Oracle ... ale to zależy od Twojego stylu gry ;]

Cloak jakoś moim zdaniem nie jest przydatny

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Oracle ponieważ na maskowaniu cie można zauważyć.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

a jak mam Cloak i tam jest ten bonus 30+% do Cloak Bojowy ???

O co ci w tym momencie chodzi ?

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

a jak mam Cloak i tam jest ten bonus 30+% do Cloak Bojowy ???

Tu chodzi o to że podczas strzelania będąc na cloaku masz 30% szansy na to że cloak się nie wyłączy. Ja polecam ci chodzić z oracle bo pomagasz nie tylko sobie ale i całej drużynie, a jak biegasz na cloaku zaraz cie ktos wypatrzy i w moment go tracisz. Jeżeli zamierzasz kupić cloak mk. II to kup właśnie do niego ten kamuflaż bojowy, a oracle sie nie opłaca kupywać na mk II tylko na mk. III

noobpng_nrhrpqs.png

[EPG]DoveR

Opublikowano

Też polecam ci oracle - bo przydatny dla teamu.

Osobiście i tak używam cloack'a (czekam na falę hater'ów i rage'ów, że jestem noob'em i niepomagam drużynie), ale tylko dlatego, że w każdym meczu osłaniam moich sojuszników, szturmujących czy przejmujących punkty. Dlatego cloack czasami mi się przydaje (fakt b. rzadko go używam, ale zawsze wolę mieć go tak na wszelki wypadek dla siebie). Świetnie się sprawdza, gdy wiesz, że kilku snajperów mierzy do ciebie z różnych spotów, jeśli jesteś wystarczająco dobry, to z cloackiem z łatwością ich wytępisz zostając tym samym przy życiu i pomagając drużynie, jeśli nie, to bierz oracla i licz na to, że nikt na ciebie nie poluje. ;)

Opublikowano

właśnie, poza tym, jak snajpisz na odległość już ok 45-50m to oracle staje się praktycznie bezuzyteczny bo nie ma aż tak dalekiego takiego zasięgu.

Opublikowano

właśnie, poza tym, jak snajpisz na odległość już ok 45-50m to oracle staje się praktycznie bezuzyteczny bo nie ma aż tak dalekiego takiego zasięgu.

Jak to nie ma? Oracle mk. III ma zasieg 70m jeżeli dokupisz wkładke

noobpng_nrhrpqs.png

[EPG]DoveR

Opublikowano

Nie znam dokładnego zasięgu, no ale załóżmy, że masz te 70m, a zazwyczaj osłaniasz sprzymierzeńców na znacznie większym dystansie niż te 60-70m. Raczej starasz się ustrzelić cel natychmiast po jego zobaczeniu, zanim wejdzie w zasięg, z którego będzie mógł zagrażać twoim gościom z zespołu. Kiedy campisz z tyłu a twoi kompani są (praktycznie) po środku mapy oracle dla ciebie jak i dla nich traci na wartości, bo albo wiesz gdzie wróg się chowa, albo pozycje są już dawno osłaniane i zabezpieczone.

Oracle jest najbardziej przydatny w początkowej fazie gry, kiedy wszyscy siedzą na punktach (atakując lub broniąc), kiedy już ich odeprzesz i jesteś na spocie osłaniając jedną ze stron, wszystko masz w zasięgu wzroku, jeśli jesteś wystarczająco spostrzegawczy, to są naprawdę nikłe szanse, że ktokolwiek zdoła przejść przez zaporę 1 lub 2-óch dobrych snajperów. W takiej sytuacji często nawet cloack nie pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...